• Category Archives Geen categorie
 • Huisartsenacties 1 juli

  Posted on by admin

  In de week van 27 juni tot en met 1 juli 2022 wordt er een week vol huisartsengeluid georganiseerd. Huisartsen willen minister, politiek en zorgverzekeraars zoveel mogelijk huisartsenverhalen laten horen en in Otterlo doen wij hieraan mee.

  De actieweek wordt op vrijdag 1 juli afgesloten met een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Onze praktijk doet hier ook aan mee.

  Om deze reden zullen wij op vrijdagmiddag 1 juli samen met de andere huisartsenpraktijken in Harskamp en Wekerom alleen bereikbaar zijn voor spoed en de telefoon van de assistente heeft de spoedfunctie aan staan. Vragen die niet onder spoedzorg vallen worden die middag niet beantwoord.

  Wij voeren actie voor:

  • Iedereen een huisarts
  • Aanpak van de wachtlijsten in de ziekenhuizen, GGZ en jeugdzorg
  • Meer tijd voor u als patiënt, minder regeldruk
  • Minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten
  • Een aantrekkelijk vak voor onze nieuwe en komende huisartsen, zodat wij ook in de toekomst voor u kunnen blijven zorgen.


  Waarom vinden wij dit als Praktijk belangrijk?

  De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat onder druk. De zorgvraag neemt toe en wordt complexer. Door veranderingen in het zorgstelsel en schaarste op andere plekken in de zorg wordt er een steeds groter beroep gedaan op de huisartsenpraktijken overdag en op de huisartsenposten in de avond-, nacht- en weekenduren. Patiënten moeten na verwijzing door de huisarts steeds vaker lang wachten op vervolgzorg. Daardoor komt de tijd die de huisartsen per patiënt hebben om het goede gesprek te voeren in de knel en vinden steeds meer huisartsen en medewerkers de werkdruk te hoog.

  En dat terwijl de huisartsenzorg zo belangrijk is voor patiënten en zo’n cruciale schakel is in het hele zorgsysteem.

  Het is belangrijk dat iedereen toegang blijft houden tot goede huisartsenzorg, daarom is het motto van de actieweek: “Iedereen een huisarts”. Het is het waard om daarvoor te vechten en te laten zien dat het tij gekeerd moet worden!

  Waarom nu?

  Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de hele zorg, zoals een integraal zorgakkoord. Aan de onderhandelingstafels maken we duidelijk dat de problemen in de huisartsenzorg urgent zijn en moeten worden opgepakt. Maar dat leidt nog tot te weinig concrete afspraken.

  Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen nú een stevig geluid laten horen, tijdens de actieweek van 27 juni tot en met 1 juli.

  Ook u kunt ons steunen!

  Hoe? Door minister Kuipers te verrassen met een grote stapel post.
  In de praktijk liggen ansichtkaarten klaar. Schrijf op de achterkant op waarom u de huisarts(enzorg) een warm hart toedraagt. En stuur de kaart op naar minister Kuipers of deponeer de kaart in de doos die op de balie staat.


  Wij beseffen dat wij ook een beroep doen op u als onze patiënt. Wij willen vragen om uw begrip zodat wij als praktijk zorg kunnen blijven leveren waarbij u als patiënt voorop blijft staan.

  Met vriendelijke groet,

  Team Moret
 • Maatschappelijk werk Ede

  Meestal kun je je problemen zelf oplossen, of met hulp van je familie of vrienden. Erover praten helpt vaak, maar is niet altijd mogelijk of voldoende. Je kunt dan terecht bij het maatschappelijk werk.

  De maatschappelijk werker zoekt samen met jou naar mogelijkheden om je situatie te verbeteren. Daarbij kijken we niet alleen naar je problemen maar ook naar je mogelijkheden. Daar vinden we vaak het begin van de oplossing.

  Divers hulpaanbod

  De maatschappelijk werkers helpen je bij allerlei onderwerpen zoals relaties, eenzaamheid, rouw en verlies, ruzie en geweld, assertiviteit, gezondheid, mantelzorg, sociale contacten, spanningsklachten, inkomen, financiën, vragen rond huisvesting, voorzieningen, werk en contacten met instanties. 

  Kosteloos en zonder verwijzing

  Alle hulp is kosteloos en je hebt geen verwijzing nodig. Tijdens de aanmelding bekijken we of het maatschappelijk werk de beste plek is voor jouw vraag. Als je vraag niet bij ons past of een andere organisatie je beter kan helpen, dan kijken we samen met jou waar jij dan terecht kunt.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van maatschappelijk werk Ede.


 • Wijziging herhalen van uw medicatie

  Vanaf 8 november wordt het herhalen van uw medicatie nog makkelijker!
  U kunt een groot deel van uw medicatie namelijk direct via de apotheek herhalen, 24 uur per dag. Dit kan telefonisch via het speciale aanvraagnummer, via de website of via de app. Of u uw medicatie wel of niet kunt herhalen via de apotheek kunt u zien aan het etiket op het de verpakking. Op het etiket staat dan een herhaalnummer.  Dit herhaalnummer bevat 10 cijfers, bv 1234.5678.90. Indien het etiket geen herhaalnummer heeft dient u een recept via de arts aan te vragen of een herhaalrecept in te leveren.
  Recepten van de specialist en geneesmiddelen die u voor het eerst krijgt zullen bv. geen nummer krijgen.

  Wat zijn de voordelen:

  • Het is eenvoudig, u volgt simpelweg de aanwijzingen op.
  • Er zijn telefonisch geen wachttijden.
  • U hoeft geen moeilijke medicijnnamen op te lezen.
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen.

  Wanneer ligt uw medicatie klaar?

  Indien u uw medicatie voor 12:00 herhaald, dan ligt uw medicatie de volgende werkdag na 12:00 klaar.
  Indien u uw medicatie na 12:00 herhaald dan ligt uw medicatie 2 werkdagen later na 12:00 klaar. Dit is nodig, omdat de apotheek eerst verwerkingstijd nodig heeft van de herhaling. Nadat het verwerkt is moet de huisarts het eerst nog goedkeuren voor de apotheek het kan afleveren. Wanneer uw huisarts op vakantie is kunt u dus nog steeds uw medicijnen herhalen via de apotheek.
  Hoe herhaalt u uw medicatie?

  Telefonisch:

  1. Zorg dat u de geneesmiddelverpakking met de herhaalnummers bij de hand heeft.
  2. Bel 0850046451 (lokaal tarief) en volg simpelweg de aanwijzingen op.
  3. De computerstem zal u ten slotte vragen of u nog meer recepten wilt herhalen. Als u geen herhaalrecepten meer wilt aanvragen, kunt u ophangen.

  App/website

  1. Log in op de website/app.
  2. Klik op medicatie bestellen.
  3. Volg de aanwijzingen op.


  Soms krijgt u een andere verpakking van uw medicijnen dan u gewend bent, de huisarts heeft daar geen invloed op.
  Dit kan doordat:

  • het patent verlopen is en andere fabrikanten ook het middel mogen maken. Die kunnen dat dan een stuk goedkoper, maar zijn wel van dezelfde kwaliteit;
  • de zorgverzekeraar bepaalde prijsafspraken heeft gemaakt met fabrikanten, waardoor de apotheek de contractverplichting met de zorgverzekeraar heeft om dit preferente middel af te leveren;
  • er leveringsproblemen zijn en er daardoor een alternatief geleverd moet worden.

  De apotheek denkt graag met u mee! De apotheek kijkt bij elke aflevering welke middelen beschikbaar zijn op de markt, welke leverbaar zijn en welk middel voor de zorgverzekeraar de voorkeur heeft. Heeft u toch nog vragen over uw medicatie m.b.t. bovenstaande? Neem dan altijd contact met uw apotheek op. Het heeft geen zin uw huisarts/assistentes hierover te benaderen!


 • Bloedprikken

  Saltro werkt alleen op afspraak.
  Ga naar saltro.nl/afspraak-maken of bel met: 0302361186
  U kunt dan terecht op de volgende locaties:
  Barneveld:
  Rozenstraat 1
  Dagelijks van 07:00-09:00
  Harskamp:
  maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 8:45 uur (m.u.v. vakanties/ afwezigheid van de praktijk van dr. Hulsbergen).
  Otterlo:
  Vanaf januari 2022 kunt u op maandag en donderdag terecht in onze eigen praktijk tussen 9:15 en 10:00 uur, ook hier geldt niet tijdens vakanties/afwezigheid dr Moret.
  Alleen op afspraak, via Saltro!

  U kunt u ook terecht bij de Gelderse Vallei en in Norschoten, maar ook hier op afspraak, tel: 0318-434345
  Het Dorpshuis/De Aanloop is definitief gesloten voor bloedprikken.

  Indien u een jaarcontrole bij de praktijkondersteuner heeft staan en er is geen bloed geprikt, kunt u beter de afspraak verzetten. De uitslag van het bloedonderzoek is namelijk mede bepalend voor het consult.


 • eConsult/mijngezondheidsnet

  Posted on by admin

  U heeft een mail gekregen van onze praktijk waarin wij u uitnodigen om uw eigen gezondheidsportaal te openen via MijnGezonheid.net. Hierin kunt u zelf online uw zorgzaken regelen. Tevens is het mogelijk om online te communiceren met uw zorgverleners uit onze praktijk door middel van e-Consult en kunt u herhaalrecepten aanvragen. Het is fijn hier gebruik van te maken voor u en voor ons zeker ten tijde van het coronavirus nu fysieke consulten beperkt zijn.

  Als u gebruik wilt maken van MijnGezondheid.net kunt u zich handmatig aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

  U kunt het e-Consult van MijnGezondheid.net eenvoudig gebruiken door met uw DigiD (via de DigiD app of sms-code) in te loggen op MijnGezondheid.net. Mocht u hier niet uitkomen, dan verwijzen wij u graag naar de ondersteuningspagina van MijnGezondheid.net.

  Vanaf 1 juli krijgt u ook de mogelijkheid tot inzage in uw eigen dossier.


 • Coronavirus

  Posted on by admin

  Let op:
  Er zijn geen vaccinaties beschikbaar bij de huisarts, dus het heeft geen zin om daarvoor naar de praktijk te bellen!

  https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie

  11 april 2022: mededeling mondkapjes:

  Het dragen van een mondkapje is in onze praktijk niet langer verplicht,
  maar voel u vrij als u er wel één wil dragen.
  Bij verkoudheidsklachten stellen wij het wel op prijs als u een mondkapje draagt. praktijken om de roosters rond te krijgen en de zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven bieden.
  Daarnaast blijven de andere basismaatregelen van belang, zoals goede triage, zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden, testen bij klachten, hygiëne en goede ventilatie.

  Testen:
  Testen is een belangrijk instrument in de bestrijding van het coronavirus. Zo kunnen we de verspreiding van het virus goed in de gaten houden.  Het is belangrijk dat mensen een zelftest doen of zich laten testen bij klachten. Het zorgt ervoor dat we eerder nieuwe besmettingen vinden. Mensen die het coronavirus inderdaad blijken te hebben, gaan in isolatie en blijven thuis, zodat het virus zich niet verder kan verspreiden. 

  Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan heeft u waarschijnlijk geen corona. Uw klachten kunnen ook door een ander besmettelijk virus of een andere bacterie komen. Blijf dus voorzichtig.
  Houdt u nog steeds klachten? Doe dan opnieuw een zelftest.

  Regels omtrent het coronavirus:

  Heeft u milde luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging)?

  KOM DAN NIET NAAR DE PRAKTIJK, ook niet als u al een afspraak gepland had staan, als u alleen maar wat wilt vragen of een brief of labformulier af wilt halen!
  U MOET THUIS BLIJVEN EN UITZIEKEN totdat u tenminste 24 uur klachtenvrij bent.

  U kunt de praktijk natuurlijk wel bellen:

  • Als u luchtwegklachten heeft en ernstig benauwd bent;
  • Als u luchtwegklachten heeft, die ernstiger zijn geworden;
  • Als u luchtwegklachten heeft en u bent 70 jaar of ouder;
  • Als u luchtwegklachten heeft en daarbij ook andere lichamelijke klachten heeft waardoor u een verhoogd risico loopt (bijv. verlaagde weerstand, diabetes, COPD of astma);
  • Als u andere klachten heeft, waarbij u van mening bent dat u met spoed beoordeeld moet worden door de huisarts.

  We zullen meer vragen telefonisch afhandelen dan gebruikelijk. De wachttijden aan de telefoon kunnen daardoor soms langer zijn.

  Heeft u wel een afspraak gekregen, kom dan bij voorkeur alleen. Indien dit niet mogelijk is, neem dan maximaal 1 begeleider mee. Kom op de afgesproken tijd en niet eerder!
  HOUDT U AFSTAND IN DE GANG EN WACHTKAMER!

  Afhalen formulieren praktijk:
  Tussen 11-12 uur of tussen 16-17 uur

  Bloedprikken:
  Saltro werkt alleen op afspraak.
  Ga naar saltro.nl/afspraak-maken of bel met: 0302361186
  U kunt dan terecht op de volgende locatie:
  Barneveld:
  Rozenstraat 1
  Dagelijks van 07:00-09:00
  Harskamp:
  maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 8:45 uur (m.u.v. vakanties/ afwezigheid van de praktijk van dr. Hulsbergen).
  Otterlo:
  op maandag en donderdag tussen 9:15 en 10:00 uur, ook hier geldt niet tijdens vakanties/afwezigheid dr Moret.

  U kunt u ook terecht bij de Gelderse Vallei en in Norschoten, maar ook hier op afspraak, tel: 0318-434345
  Het Dorpshuis/De Aanloop blijft gesloten.

  Indien u een jaarcontrole bij de praktijkondersteuner heeft staan en er is geen bloed geprikt, kunt u beter de afspraak verzetten. De uitslag van het bloedonderzoek is namelijk mede bepalend voor het consult.


  Afspraken en verwijzingen ziekenhuis:
  De dienstverlening van de ziekenhuizen Gelderse Vallei en Rijnstate Arnhem zijn door de corona crisis sterk aangepast geweest. Houdt er dus rekening mee dat de wachttijden langer kunnen zijn dan normaal, indien het geen spoedindicatie betreft

  De notificatie-app CoronaMelder:
  De app is vanaf zaterdag 10 oktober 2020 in heel Nederland te gebruiken,  deze app stuurt een notificatie als iemand in de buurt is geweest van een coronapositief persoon. Heeft u vragen over de app en de notificaties, kunt u  bellen naar het gratis telefoonnummer: 0800-1920. De helpdesk is dagelijks open van 8:00 – 20:00 uur. Op www.coronamelder.nl staan antwoorden op veelgestelde vragen.