• Category Archives Geen categorie
 • Vacature POH-GGZ

  Vacature POH-GGZ voor 8-12 uur per week per 1 februari 2024

  Wegens vertrek van onze huidige POH-GGZ, zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

  Ben jij een betrokken, empathische POH-GGZ die de patiënt centraal zet? Heb je passie voor het ondersteunen van mensen in hun geestelijke gezondheid? Dan zijn we op zoek naar jou!

  Wat zoeken wij?

  Als POH-GGZ in onze praktijk speel je een essentiële rol in het bieden van laagdrempelige en hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg aan onze patiënten. Je voert intakegesprekken en begeleidt patiënten met uiteenlopende psychische en psychosociale problemen. Hierbij bied je kortdurende behandelingen en begeleid je patiënten bij zelfmanagement. Je werkt nauw samen met de huisarts en andere teamleden. Wij bieden jou een uitdagende baan binnen een fijn team, met mogelijkheid tot professionele ontwikkeling. Een (bijna) afgeronde opleiding tot POH-GGZ  en werkervaring is uiteraard een aanbeveling.

  Wie zijn wij?

  Wij zijn een goed georganiseerde dorpspraktijk in Otterlo met ongeveer 2300 patiënten. We hebben een gevarieerde en prettige patiëntenpopulatie. Ons team bestaat uit 1 huisarts, 2 doktersassistenten, een praktijkverpleegkundige Astma/COPD en een praktijkverpleegkundige CVRM/DM/ouderenzorg. Er is een nauwe samenwerking en overlegstructuur met meerdere eerstelijns disciplines.

  Wie ben jij?

  • Een (bijna) gediplomeerde POH-GGZ 
  • Ervaring met het begeleiden en behandelen van patiënten met psychische en psychosociale problemen
  • Communicatief sterk, geduldig, empathisch met een luisterend oor
  • Een enthousiaste en betrokken teamspeler
  • Iemand met verantwoordelijkheidsgevoel die oplossingsgericht is en zelfstandig kan werken

  Ons aanbod

  • Collegiale samenwerking in een fijn team met korte lijntjes en onderlinge betrokkenheid
  • Geaccrediteerde scholingen en mogelijkheden tot verdieping en professionele ontwikkeling
  • Goede samenwerking met meerdere eerstelijns disciplines
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Huisartsenzorg

  Interesse?

  Stuur dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief, maar uiterlijk vóór maandag 27 november naar moret@huisartsenpraktijkmoret.nl. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

  Vragen?

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met praktijkhouder/huisarts Gerben Moret 

  E-mail: moret@huisartsenpraktijkmoret.nl of tel: 0318-591200


 • Kinderen, ouders en patiëntenrechten

  Kinderen tot 12 jaar

  Kinderen tot 12 jaar worden de gezondheidsbelangen van het kind behartigd door ouders. De beslissing om een onderzoek of behandeling wel of niet te doen wordt genomen door de ouders in samenspraak met de arts, waarbij het kind zo goed als mogelijk wordt uitgelegd wat er aan de hand is en welk besluit genomen wordt. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat ouders en arts niet hetzelfde idee hebben over de gezondheidsbelangen van het kind. In geval een onderzoek of behandeling voor het kind in de ogen van de arts noodzakelijk is, maar ouders deze weigeren, kan de arts een maatregel aanvragen bij de kinderbescherming. Dit komt zelden voor.

  Ouders mogen, evt. samen met het kind, het dossier van hun kind inzien. Wanneer het inzien van het dossier niet in het belang van het kind is, kan de arts dit weigeren. 

  Kinderen 12 tot 16 jaar

  Bij kinderen van 12 tot 16 jaar weegt zowel de mening van het kind als van ouders bij beslissingen rondom de gezondheid van het kind. Beiden moeten instemmen met een onderzoek of behandeling. Geeft een van beiden geen toestemming, dan gaat in principe het onderzoek of de behandeling niet door. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er geen consensus is. In dat geval kan de arts in belang van het kind afwijken van deze regel.

  Zowel het kind als ouders hebben beide inzagerecht in het dossier van het kind. Een kind mag zijn of haar dossier ook zonder ouders inzien, wanneer de arts inschat dat het kind dit aankan. Ook kan het kind bezwaar maken tegen inzage van zijn of haar dossier door ouders, of kan het kind aan de arts vragen om bepaalde informatie geheim te houden voor ouders. De arts maakt in dat geval de afweging of het kind in staat is om hierover te beslissen. Gelukkig komt dit niet veel voor.

  Kinderen vanaf 16 jaar

  Vanaf 16 jaar mogen jongeren zelf beslissen over hun medische behandeling. Zij hebben dezelfde patiëntenrechten als volwassenen: zij hebben recht op volledige informatie en geven zelf toestemming voor het verrichten van (aanvullend) onderzoek of een behandeling. Ouders hebben geen recht meer op informatie, toestemming van ouders voor onderzoek of behandeling is niet meer nodig en ouders hebben ook geen inzagerecht meer in het dossier van de jongere. Tenzij de jongere daar zelf uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven aan de arts of de medewerker in de praktijk.

  Spoedgevallen

  In geval van een spoedgeval is er geen toestemming van ouders of het kind nodig om zorg te verlenen.

  Voor meer informatie zie: PatiëntenfederatieNederland.


 • Maatschappelijk werk Ede

  Meestal kun je je problemen zelf oplossen, of met hulp van je familie of vrienden. Erover praten helpt vaak, maar is niet altijd mogelijk of voldoende. Je kunt dan terecht bij het maatschappelijk werk.

  De maatschappelijk werker zoekt samen met jou naar mogelijkheden om je situatie te verbeteren. Daarbij kijken we niet alleen naar je problemen maar ook naar je mogelijkheden. Daar vinden we vaak het begin van de oplossing.

  Divers hulpaanbod

  De maatschappelijk werkers helpen je bij allerlei onderwerpen zoals relaties, eenzaamheid, rouw en verlies, ruzie en geweld, assertiviteit, gezondheid, mantelzorg, sociale contacten, spanningsklachten, inkomen, financiën, vragen rond huisvesting, voorzieningen, werk en contacten met instanties. 

  Kosteloos en zonder verwijzing

  Alle hulp is kosteloos en je hebt geen verwijzing nodig. Tijdens de aanmelding bekijken we of het maatschappelijk werk de beste plek is voor jouw vraag. Als je vraag niet bij ons past of een andere organisatie je beter kan helpen, dan kijken we samen met jou waar jij dan terecht kunt.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van maatschappelijk werk Ede.


 • Herhalen van uw medicatie

  U kunt een groot deel van uw medicatie direct via de apotheek herhalen, 24 uur per dag. Dit kan telefonisch via het speciale aanvraagnummer, via de website of via de app. Of u uw medicatie wel of niet kunt herhalen via de apotheek kunt u zien aan het etiket op het de verpakking. Op het etiket staat dan een herhaalnummer.  Dit herhaalnummer bevat 10 cijfers, bv 1234.5678.90. Indien het etiket geen herhaalnummer heeft dient u een recept via de arts aan te vragen of een herhaalrecept in te leveren.
  Recepten van de specialist en geneesmiddelen die u voor het eerst krijgt zullen bv. geen nummer krijgen.

  Wat zijn de voordelen:

  • Het is eenvoudig, u volgt simpelweg de aanwijzingen op.
  • Er zijn telefonisch geen wachttijden.
  • U hoeft geen moeilijke medicijnnamen op te lezen.
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen.

  Wanneer ligt uw medicatie klaar?

  Indien u uw medicatie voor 12:00 herhaalt, dan ligt uw medicatie de volgende werkdag na 12:00 klaar.
  Indien u uw medicatie na 12:00 herhaalt dan ligt uw medicatie 2 werkdagen later na 12:00 klaar. Dit is nodig, omdat de apotheek eerst verwerkingstijd nodig heeft van de herhaling. Nadat het verwerkt is moet de huisarts het eerst nog goedkeuren voor de apotheek het kan afleveren. Wanneer uw huisarts op vakantie is kunt u dus nog steeds uw medicijnen herhalen via de apotheek.
  Hoe herhaalt u uw medicatie?

  Telefonisch:

  1. Zorg dat u de geneesmiddelverpakking met de herhaalnummers bij de hand heeft.
  2. Bel 0850046451 (lokaal tarief) en volg simpelweg de aanwijzingen op.
  3. De computerstem zal u ten slotte vragen of u nog meer recepten wilt herhalen. Als u geen herhaalrecepten meer wilt aanvragen, kunt u ophangen.

  App/website

  1. Log in op de website/app.
  2. Klik op medicatie bestellen.
  3. Volg de aanwijzingen op.


  Soms krijgt u een andere verpakking van uw medicijnen dan u gewend bent, de huisarts heeft daar geen invloed op.
  Dit kan doordat:

  • het patent verlopen is en andere fabrikanten ook het middel mogen maken. Die kunnen dat dan een stuk goedkoper, maar zijn wel van dezelfde kwaliteit;
  • de zorgverzekeraar bepaalde prijsafspraken heeft gemaakt met fabrikanten, waardoor de apotheek de contractverplichting met de zorgverzekeraar heeft om dit preferente middel af te leveren;
  • er leveringsproblemen zijn en er daardoor een alternatief geleverd moet worden.

  De apotheek denkt graag met u mee. De apotheek kijkt bij elke aflevering welke middelen beschikbaar zijn op de markt, welke leverbaar zijn en welk middel voor de zorgverzekeraar de voorkeur heeft. Heeft u toch nog vragen over uw medicatie m.b.t. bovenstaande? Neem dan altijd contact met uw apotheek op. Het heeft geen zin uw huisarts/assistentes hierover te benaderen!


 • Bloedprikken

  Saltro werkt alleen op afspraak.
  Ga naar saltro.nl/afspraak-maken of bel met: 0302361186
  U kunt dan terecht op de volgende locaties:
  Barneveld:
  Rozenstraat 1
  Dagelijks van 07:00-09:00
  Harskamp:
  maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 8:45 uur (m.u.v. vakanties/ afwezigheid van de praktijk van dr. Hulsbergen).
  Otterlo:
  op maandag en donderdag in onze eigen praktijk tussen 9:15 en 10:00 uur, ook hier geldt niet tijdens vakanties/afwezigheid dr Moret.
  Alleen op afspraak, via Saltro!

  U kunt u ook terecht bij de Gelderse Vallei en in Norschoten, maar ook hier op afspraak, tel: 0318-434345
  Het Dorpshuis/De Aanloop is definitief gesloten voor bloedprikken.

  Indien u een jaarcontrole bij de praktijkondersteuner heeft staan en er is geen bloed geprikt, kunt u beter de afspraak verzetten. De uitslag van het bloedonderzoek is namelijk mede bepalend voor het consult.


 • eConsult/mijngezondheidsnet

  Posted on by admin

  U heeft een mail gekregen van onze praktijk waarin wij u uitnodigen om uw eigen gezondheidsportaal te openen via MijnGezonheid.net. Hierin kunt u zelf online uw zorgzaken regelen. Tevens is het mogelijk om online te communiceren met uw zorgverleners uit onze praktijk door middel van e-Consult en kunt u herhaalrecepten aanvragen. Het is fijn hier gebruik van te maken voor u en voor ons zeker ten tijde van het coronavirus nu fysieke consulten beperkt zijn.

  Als u gebruik wilt maken van MijnGezondheid.net kunt u zich handmatig aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

  U kunt het e-Consult van MijnGezondheid.net eenvoudig gebruiken door met uw DigiD (via de DigiD app of sms-code) in te loggen op MijnGezondheid.net. Mocht u hier niet uitkomen, dan verwijzen wij u graag naar de ondersteuningspagina van MijnGezondheid.net.

  Vanaf 1 juli krijgt u ook de mogelijkheid tot inzage in uw eigen dossier.