• Category Archives Geen categorie
 • Vaccinaties Covid-19

  Let op:
  Er zijn geen vaccinaties beschikbaar bij de huisarts, dus het heeft geen zin om daarvoor naar de praktijk te bellen!

  8 september 2022 info over herhaalprik:

  De eerste groepen mensen kunnen vanaf 19 september een nieuwe herhaalprik tegen COVID-19 halen, zo laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport donderdag weten. Het gaat om mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact. Zij krijgen een prik met het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

  De uitnodiging voor een herhaalprik valt vanaf 13 september op de deurmat bij deze mensen. Zij kunnen een afspraak maken bij de GGD. Vanaf 19 september worden de eerste prikken gezet.

  De vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna beschermen beter tegen meer varianten van het coronavirus, schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. De vaccins die bij eerdere prikrondes werden gebruikt waren gericht op de originele variant van het coronavirus. Het nieuwe vaccin beschermt tegen meer varianten.

  Eerst worden mensen vanaf zestig jaar en zorgmedewerkers met patiënt- en/of cliëntcontact uitgenodigd. De griepprikgroep, mensen tussen de 12 en 59 jaar die elk jaar een uitnodiging voor de griepprik krijgen, krijgt vanaf begin oktober een uitnodiging. Daarna mag iedereen die dat wil van twaalf jaar en ouder een prik halen.

  “Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden”, schrijft de minister. De herhaalprik is volgens het ministerie nodig om ernstige ziekte, ziekenhuisopname en sterfte door het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.


 • Griep- en pneumokokken vaccinaties

  Griep- en pneumokokkenvaccinaties 2022

  Dit najaar zullen de griep- en pneumokokkenvaccinaties plaatsvinden op de volgende data:
  – Donderdag 3 november ‘s middags
  – Donderdag 10 november ’s middags

  U krijgt te zijner tijd bericht middels een uitnodiging per post voor betreffende vaccin(s) waar u voor in aanmerking komt.

  U ontvangt de uitnodiging voor de griepprik als u boven de 60 jaar bent of een verminderde weerstand, diabetes, een hart-, long- of nierziekte heeft.

  De pneumokokkenprik geeft extra bescherming tegen longontsteking. Vooral mensen van 60 jaar en ouder kunnen sneller en erger ziek worden door pneumokokken. Indien u geboren bent tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 ontvangt u dit jaar een uitnodiging hiervoor. • Maatschappelijk werk Ede

  Meestal kun je je problemen zelf oplossen, of met hulp van je familie of vrienden. Erover praten helpt vaak, maar is niet altijd mogelijk of voldoende. Je kunt dan terecht bij het maatschappelijk werk.

  De maatschappelijk werker zoekt samen met jou naar mogelijkheden om je situatie te verbeteren. Daarbij kijken we niet alleen naar je problemen maar ook naar je mogelijkheden. Daar vinden we vaak het begin van de oplossing.

  Divers hulpaanbod

  De maatschappelijk werkers helpen je bij allerlei onderwerpen zoals relaties, eenzaamheid, rouw en verlies, ruzie en geweld, assertiviteit, gezondheid, mantelzorg, sociale contacten, spanningsklachten, inkomen, financiën, vragen rond huisvesting, voorzieningen, werk en contacten met instanties. 

  Kosteloos en zonder verwijzing

  Alle hulp is kosteloos en je hebt geen verwijzing nodig. Tijdens de aanmelding bekijken we of het maatschappelijk werk de beste plek is voor jouw vraag. Als je vraag niet bij ons past of een andere organisatie je beter kan helpen, dan kijken we samen met jou waar jij dan terecht kunt.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van maatschappelijk werk Ede.


 • Wijziging herhalen van uw medicatie

  Vanaf eind 2021 is het herhalen van uw medicatie nog makkelijker geworden.
  U kunt een groot deel van uw medicatie namelijk direct via de apotheek herhalen, 24 uur per dag. Dit kan telefonisch via het speciale aanvraagnummer, via de website of via de app. Of u uw medicatie wel of niet kunt herhalen via de apotheek kunt u zien aan het etiket op het de verpakking. Op het etiket staat dan een herhaalnummer.  Dit herhaalnummer bevat 10 cijfers, bv 1234.5678.90. Indien het etiket geen herhaalnummer heeft dient u een recept via de arts aan te vragen of een herhaalrecept in te leveren.
  Recepten van de specialist en geneesmiddelen die u voor het eerst krijgt zullen bv. geen nummer krijgen.

  Wat zijn de voordelen:

  • Het is eenvoudig, u volgt simpelweg de aanwijzingen op.
  • Er zijn telefonisch geen wachttijden.
  • U hoeft geen moeilijke medicijnnamen op te lezen.
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen.

  Wanneer ligt uw medicatie klaar?

  Indien u uw medicatie voor 12:00 herhaald, dan ligt uw medicatie de volgende werkdag na 12:00 klaar.
  Indien u uw medicatie na 12:00 herhaald dan ligt uw medicatie 2 werkdagen later na 12:00 klaar. Dit is nodig, omdat de apotheek eerst verwerkingstijd nodig heeft van de herhaling. Nadat het verwerkt is moet de huisarts het eerst nog goedkeuren voor de apotheek het kan afleveren. Wanneer uw huisarts op vakantie is kunt u dus nog steeds uw medicijnen herhalen via de apotheek.
  Hoe herhaalt u uw medicatie?

  Telefonisch:

  1. Zorg dat u de geneesmiddelverpakking met de herhaalnummers bij de hand heeft.
  2. Bel 0850046451 (lokaal tarief) en volg simpelweg de aanwijzingen op.
  3. De computerstem zal u ten slotte vragen of u nog meer recepten wilt herhalen. Als u geen herhaalrecepten meer wilt aanvragen, kunt u ophangen.

  App/website

  1. Log in op de website/app.
  2. Klik op medicatie bestellen.
  3. Volg de aanwijzingen op.


  Soms krijgt u een andere verpakking van uw medicijnen dan u gewend bent, de huisarts heeft daar geen invloed op.
  Dit kan doordat:

  • het patent verlopen is en andere fabrikanten ook het middel mogen maken. Die kunnen dat dan een stuk goedkoper, maar zijn wel van dezelfde kwaliteit;
  • de zorgverzekeraar bepaalde prijsafspraken heeft gemaakt met fabrikanten, waardoor de apotheek de contractverplichting met de zorgverzekeraar heeft om dit preferente middel af te leveren;
  • er leveringsproblemen zijn en er daardoor een alternatief geleverd moet worden.

  De apotheek denkt graag met u mee! De apotheek kijkt bij elke aflevering welke middelen beschikbaar zijn op de markt, welke leverbaar zijn en welk middel voor de zorgverzekeraar de voorkeur heeft. Heeft u toch nog vragen over uw medicatie m.b.t. bovenstaande? Neem dan altijd contact met uw apotheek op. Het heeft geen zin uw huisarts/assistentes hierover te benaderen!


 • Bloedprikken

  Saltro werkt alleen op afspraak.
  Ga naar saltro.nl/afspraak-maken of bel met: 0302361186
  U kunt dan terecht op de volgende locaties:
  Barneveld:
  Rozenstraat 1
  Dagelijks van 07:00-09:00
  Harskamp:
  maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 8:45 uur (m.u.v. vakanties/ afwezigheid van de praktijk van dr. Hulsbergen).
  Otterlo:
  Vanaf januari 2022 kunt u op maandag en donderdag terecht in onze eigen praktijk tussen 9:15 en 10:00 uur, ook hier geldt niet tijdens vakanties/afwezigheid dr Moret.
  Alleen op afspraak, via Saltro!

  U kunt u ook terecht bij de Gelderse Vallei en in Norschoten, maar ook hier op afspraak, tel: 0318-434345
  Het Dorpshuis/De Aanloop is definitief gesloten voor bloedprikken.

  Indien u een jaarcontrole bij de praktijkondersteuner heeft staan en er is geen bloed geprikt, kunt u beter de afspraak verzetten. De uitslag van het bloedonderzoek is namelijk mede bepalend voor het consult.


 • eConsult/mijngezondheidsnet

  Posted on by admin

  U heeft een mail gekregen van onze praktijk waarin wij u uitnodigen om uw eigen gezondheidsportaal te openen via MijnGezonheid.net. Hierin kunt u zelf online uw zorgzaken regelen. Tevens is het mogelijk om online te communiceren met uw zorgverleners uit onze praktijk door middel van e-Consult en kunt u herhaalrecepten aanvragen. Het is fijn hier gebruik van te maken voor u en voor ons zeker ten tijde van het coronavirus nu fysieke consulten beperkt zijn.

  Als u gebruik wilt maken van MijnGezondheid.net kunt u zich handmatig aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

  U kunt het e-Consult van MijnGezondheid.net eenvoudig gebruiken door met uw DigiD (via de DigiD app of sms-code) in te loggen op MijnGezondheid.net. Mocht u hier niet uitkomen, dan verwijzen wij u graag naar de ondersteuningspagina van MijnGezondheid.net.

  Vanaf 1 juli krijgt u ook de mogelijkheid tot inzage in uw eigen dossier.