Vaccinaties Covid-19

Let op:
Er zijn geen vaccinaties beschikbaar bij de huisarts, dus het heeft geen zin om daarvoor naar de praktijk te bellen!

8 september 2022 info over herhaalprik:

De eerste groepen mensen kunnen vanaf 19 september een nieuwe herhaalprik tegen COVID-19 halen, zo laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport donderdag weten. Het gaat om mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact. Zij krijgen een prik met het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

De uitnodiging voor een herhaalprik valt vanaf 13 september op de deurmat bij deze mensen. Zij kunnen een afspraak maken bij de GGD. Vanaf 19 september worden de eerste prikken gezet.

De vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna beschermen beter tegen meer varianten van het coronavirus, schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. De vaccins die bij eerdere prikrondes werden gebruikt waren gericht op de originele variant van het coronavirus. Het nieuwe vaccin beschermt tegen meer varianten.

Eerst worden mensen vanaf zestig jaar en zorgmedewerkers met patiënt- en/of cliëntcontact uitgenodigd. De griepprikgroep, mensen tussen de 12 en 59 jaar die elk jaar een uitnodiging voor de griepprik krijgen, krijgt vanaf begin oktober een uitnodiging. Daarna mag iedereen die dat wil van twaalf jaar en ouder een prik halen.

“Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden”, schrijft de minister. De herhaalprik is volgens het ministerie nodig om ernstige ziekte, ziekenhuisopname en sterfte door het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.


Comments are closed.