Coronavirus

Let op:
Er zijn geen vaccinaties beschikbaar bij de huisarts, dus het heeft geen zin om daarvoor naar de praktijk te bellen!

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie

17 juli 2021: mededeling mondkapjes:


Gezien de ontwikkelingen omtrent de corana uitbraak (deltavariant), hebben wij als praktijk toch weer het dragen van mondkapjes verplicht gesteld.
Deze regel geldt ook voor de mensen die volledig gevaccineerd zijn.

Regels omtrent het coronavirus:

Heeft u milde luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging)?

KOM DAN NIET NAAR DE PRAKTIJK, ook niet als u al een afspraak gepland had staan, als u alleen maar wat wilt vragen of een brief of labformulier af wilt halen!

U kunt de praktijk natuurlijk wel bellen:

  • Als u luchtwegklachten heeft en ernstig benauwd bent;
  • Als u luchtwegklachten heeft, die ernstiger zijn geworden;
  • Als u luchtwegklachten heeft en u bent 70 jaar of ouder;
  • Als u luchtwegklachten heeft en daarbij ook andere lichamelijke klachten heeft waardoor u een verhoogd risico loopt (bijv. verlaagde weerstand, diabetes, COPD of astma);
  • Als u andere klachten heeft, waarbij u van mening bent dat u met spoed beoordeeld moet worden door de huisarts.

We zullen meer vragen telefonisch afhandelen dan gebruikelijk. De wachttijden aan de telefoon kunnen daardoor soms langer zijn.

Heeft u wel een afspraak gekregen, kom dan bij voorkeur alleen. Indien dit niet mogelijk is, neem dan maximaal 1 begeleider mee. Kom op de afgesproken tijd en niet eerder!
HOUDT U AFSTAND IN DE GANG EN WACHTKAMER!

U MOET THUIS BLIJVEN EN UITZIEKEN totdat u tenminste 24 uur klachtenvrij bent.

COPD/Astma:
Vanwege het hoge aantal besmettingen mogen wij momenteel geen longfunctietest doen bij uw controle. Alleen bij hoge noodzaak en in acute situaties maken we hierop een uitzondering. Ook kunnen we in overleg met de longarts en u zo nodig doorverwijzen. Wij houden u op de hoogte wanneer we hier wel weer mee kunnen starten.

Afhalen formulieren praktijk:
Tussen 11-12 uur of tussen 16-17 uur

Bloedprikken:
Saltro werkt alleen op afspraak.
Ga naar saltro.nl/afspraak-maken of bel met: 0302361186
U kunt dan terecht op de volgende locatie:
Barneveld:
Rozenstraat 1
Dagelijks van 07:00-09:00
Inmiddels kunt u ook weer terecht in Harskamp.
maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 8:45 uur (m.u.v. vakanties/ afwezigheid van de praktijk van dr. Hulsbergen).
Vanaf september kunt u ook weer terecht in onze eigen praktijk op donderdag tussen 9:00 en 10:00 uur, ook hier geldt niet tijdens vakanties/afwezigheid dr Moret.
Alleen op afspraak, via Saltro!
U kunt u ook terecht bij de Gelderse Vallei en in Norschoten, maar ook hier op afspraak, tel: 0318-434345
Het Dorpshuis/De Aanloop is nog gesloten.

Indien u een jaarcontrole bij de praktijkondersteuner heeft staan en er is geen bloed geprikt, kunt u beter de afspraak verzetten. De uitslag van het bloedonderzoek is namelijk mede bepalend voor het consult.


Afspraken en verwijzingen ziekenhuis:
De dienstverlening van de ziekenhuizen Gelderse Vallei en Rijnstate Arnhem zijn door de corona crisis sterk aangepast, de reguliere zorg wordt weer afgeschaald. Houdt er dus rekening mee dat de wachttijden langer kunnen zijn dan normaal, indien het geen spoedindicatie betreft

Bevolkingsonderzoeken:
Het RIVM gaat weer gefaseerd van start met bevolkingsonderzoeken naar kanker. U krijgt hier bericht over van Bevolkingsonderzoek zelf. Als u vragen heeft hierover, kunt u met hen contact opnemen via het volgende telefoonnummer 088-1186300 of kijk op hun website www.bevolkingsonderzoeknederland.nlD

De notificatie-app CoronaMelder:
De app is vanaf zaterdag 10 oktober 2020 in heel Nederland te gebruiken,  deze app stuurt een notificatie als iemand in de buurt is geweest van een coronapositief persoon. Heeft u vragen over de app en de notificaties, kunt u  bellen naar het gratis telefoonnummer: 0800-1920. De helpdesk is dagelijks open van 8:00 – 20:00 uur. Op www.coronamelder.nl staan antwoorden op veelgestelde vragen.

Apotheek:
Ga NIET naar de apotheek bij verkoudheid en/of hoestklachten. De apotheek neemt contact met u op over de wijze waarop u de medicatie ontvangt.
Vele patiënten zijn nu aan het hamsteren geslagen, ook qua medicatie. Paracetamol en ibuprofen is o.a. al erg slecht leverbaar en daarom worden er niet meer dan twee doosjes per gezin verstrekt, zodat er meer mensen geholpen kunnen worden.
Herhaalmedicatie wordt niet eerder besteld dan veertien dagen voordat uw medicijnen op zijn.


Comments are closed.