Reizigersadvies

Voor reizigersadviezen kunt u tegenwoordig ook bij ons in de praktijk terecht.

U kunt het reizigersformulier hier downloaden en ingevuld afgeven bij de praktijk of u kunt het formulier in de praktijk ophalen. U wordt verzocht dit formulier in te vullen en daarbij een zo duidelijk mogelijk overzicht van de reisroute in te leveren, zodat het advies zo goed mogelijk kan worden afgestemd op uw situatie. De assistente zal dan met u een afspraak maken voor het spreekuur. Let op: lever uw formulier minimaal 6 tot 8 weken voor de te maken reis bij ons in.

Tijdens het spreekuur krijgt u dan een persoonlijk reisadvies en een recept voor de benodigde vaccinaties e.d. Deze vaccinaties kunt u dan laten toedienen door de assistente. Hiervoor wordt het landelijk geldende tarief berekend. Dit tarief omvat het opstellen van het advies, het maken van de benodigde recepten en het geven van de injecties. De kosten van de vaccins en evt. malaria pillen zijn hierin niet inbegrepen. Deze kosten worden apart in rekening gebracht door de apotheek.

Afhankelijk van uw verzekering worden de kosten van reizigersadvisering vergoed door uw zorgverzekeraar (evt. in de aanvullende polissen). De kosten vallen niet onder de basisverzekering.

De tarieven zijn:

  • €25,- reizigersadvies + consult volwassenen (voor reizen < 3mnd)
  • €30,- reizigersadvies + consult volwassenen langer verblijf (voor reizen > 3mnd.)
  • €12.50,- reizigersadvies +consult kinderen
  • €60,- reizigersadvies + consult voor familie met kinderen
  • €12,50 recept
  • €3,- vaccinatie paspoort

Let wel: het uitzoeken of u wel of niet gevaccineerd dient te worden en rekening moet houden met uw gezondheidssituatie en medicatie, kost de assistente tijd. Dit valt onder het reisadvies en betekent, ook indien u al voldoende beschermd bent, dat er wel een bedrag van €25,- in rekening wordt gebracht.Comments are closed.