Mondkapje:
Het dragen van een mondkapje is in onze praktijk niet langer verplicht,
maar voel u vrij als u er wel één wil dragen.
Bij verkoudheidsklachten stellen wij het wel op prijs als u een mondkapje draagt. praktijken om de roosters rond te krijgen en de zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven bieden.
Daarnaast blijven de andere basismaatregelen van belang, zoals goede triage, zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden, testen bij klachten, hygiëne en goede ventilatie.
Onze assistentes stellen u meerdere vragen in het kader van triage, om zo goed in te kunnen schatten wanneer u gezien moet worden. Bij spoed dezelfde dag, bij minder urgente zaken op een later moment. Daarnaast wordt u gevraagd naar klachten die bij corona kunnen passen. Indien die klachten er zijn vragen we u om eerst een zelftest te doen. Allereerst is het voor u zelf natuurlijk van belang om te weten of u wel of geen corona heeft maar ook voor ons is het van belang. Wij zien op een dag veel patiënten en willen het risico op verspreiding van corona in onze praktijk zo klein mogelijk maken.
Naast telefonisch contact kunt u ook op de volgende manier contact met ons opnemen:
- Herhaalrecepten kunt u inspreken op de receptenlijn, keuze 2 of aanvragen via de mail (website).
- E-consulten via de beveiligde patiëntomgeving via de website.
Testen:
Testen is een belangrijk instrument in de bestrijding van het coronavirus. Zo kunnen we de verspreiding van het virus goed in de gaten houden. Het is belangrijk dat mensen een zelftest doen of zich laten testen bij klachten. Het zorgt ervoor dat we eerder nieuwe besmettingen vinden. Mensen die het coronavirus inderdaad blijken te hebben, gaan in isolatie en blijven thuis, zodat het virus zich niet verder kan verspreiden.
Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan heeft u waarschijnlijk geen corona. Uw klachten kunnen ook door een ander besmettelijk virus of een andere bacterie komen. Blijf dus voorzichtig.
Houdt u nog steeds klachten? Doe dan opnieuw een zelftest.
Wilt u zich laten testen op corona, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de GGD via telefoonnummer 0800-1202. Wij hopen op uw begrip en medewerking.
U kunt de praktijk natuurlijk wel bellen:
- Als u luchtwegklachten heeft en ernstig benauwd bent;
- Als u luchtwegklachten heeft, die ernstiger zijn geworden;
- Als u luchtwegklachten heeft en u bent 70 jaar of ouder;
- Als u luchtwegklachten heeft en daarbij ook andere lichamelijke klachten heeft waardoor u een verhoogd risico loopt (bijv. verlaagde weerstand, diabetes, COPD of astma);
- Als u andere klachten heeft, waarbij u van mening bent dat u met spoed beoordeeld moet worden door de huisarts.
We zullen meer vragen telefonisch afhandelen dan gebruikelijk. De wachttijden aan de telefoon kunnen daardoor soms langer zijn.
We zullen meer vragen telefonisch afhandelen dan gebruikelijk. De wachttijden aan de telefoon kunnen daardoor soms langer zijn.
In onze praktijk moeten wij de regels van de overheid volgen. Het landelijk publieksnummer is 0800-1351
Kijk eventueel op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl voor meer informatie.
De vaccinatie Twijfeltelefoon is te bellen op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur. Het nummer is 088-7555777.
Heeft u wel een afspraak gekregen, kom dan bij voorkeur alleen. Indien dit niet mogelijk is, neem dan maximaal 1 begeleider mee. Kom op de afgesproken tijd en niet eerder!
HOUDT U AFSTAND IN DE GANG EN WACHTKAMER!
Afhalen formulieren praktijk:
Tussen 11-12 uur of tussen 16-17 uur
Bloedprikken:
Saltro werkt alleen op afspraak.
Ga naar saltro.nl/afspraak-maken of bel met: 0302361186
U kunt dan terecht op de volgende locatie:
Barneveld:
Rozenstraat 1
Dagelijks van 07:00-09:00
Harskamp:
maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 8:45 uur (m.u.v. vakanties/ afwezigheid van de praktijk van dr. Hulsbergen).
Otterlo:
op maandag en donderdag tussen 9:15 en 10:00 uur, ook hier geldt niet tijdens vakanties/afwezigheid dr Moret.
U kunt u ook terecht bij de Gelderse Vallei en in Norschoten, maar ook hier op afspraak, tel: 0318-434345
Het Dorpshuis/De Aanloop blijft gesloten.
Indien u een jaarcontrole bij de praktijkondersteuner heeft staan en er is geen bloed geprikt, kunt u beter de afspraak verzetten. De uitslag van het bloedonderzoek is namelijk mede bepalend voor het consult.
Afspraken en verwijzingen ziekenhuis:
De dienstverlening van de ziekenhuizen Gelderse Vallei en Rijnstate Arnhem zijn door de corona crisis sterk aangepast geweest. Houdt er dus rekening mee dat de wachttijden langer kunnen zijn dan normaal, indien het geen spoedindicatie betreft